Acne-behandeling

Doelgericht werken aan het in balans brengen van de huid!

Acne Behandeling (€ 60,00)

Deze behandeling alleen in combinatie met het gebruik van thuisproducten.
Gericht op een intensieve reiniging van de huid met de juiste producten. Dun houden van de hoornlaag, het verwijderen van comedomen, het verwijderen van pustels, herstellen van de zuurgraad, desinfecteren en kalmeren van de huid. De behandeling wordt volledig afgestemd op de behoefte van de huid.

Acne Behandeling op basis van Fruitzuren (€ 65,00)

Deze behandeling alleen in combinatie met het gebruik van thuisprodcuten.
Gericht op een intensieve reiniging van de huid met de juiste producten. De behandeling wordt volledig afgestemd op de behoefte van de huid. (Milde reiniging, AHA Peeling (Fruitzuur), Verwijderen onzuiverheden, Ampul (After AHA), (eventueel) Aloe Vera Masker, Active Care.

Acne – Kuur (€ In overleg)

Deze kuur alleen in combinatie met het gebruik van thuisprodcuten.
Bij het boeken van een Acne – Kuur, ontvangt u de 10e behandeling geheel gratis!
(Vooruit te voldoen)

Een eenmalige behandeling heeft geen resultaat. De frequentie van de behandelingen tijdens een kuur is circa 1x per week. De behandeling zal thuis moeten worden voortgezet met de juiste producten.
In de rustperiodes, tussen 2 behandelingen in, heeft u aan thuisverzorging nodig: Dr. Baumann Reinigingsproducten (milk of gel + tonic), Dr. Baumann Active Care (Hét product bij Acne) + eventuele creme. Deze producten zullen bijdragen aan en een voorspoedig herstel. Talg wordt vloeibaarder gehouden waardoor comedonen (mee-eters) minder snel zullen ontstaan. Vermijd zon gedurende de eerste dagen na de behandeling of gebruik een sunblock ter bescherming van de huid.

Om voornoemde reden wordt, in mijn praktijk, een kuur met fruitzuren uitsluitend toegepast indien u bereid bent de producten voor thuisgebruik aan te schaffen.

Acne vulgaris of jeugdpuistjes komt het meest voor in het gezicht, nek en schouders en berust op een overmatige productie van talg waardoor mee-eters ontstaan. In deze verstopte en uitgezette talgkliertjes bevindt zich de bacterie Propionibacterium Acnes die prikkelende stoffen produceert en ontstekingsverschijnselen oproept. Rode knobbeltjes verschijnen die na infectie ook etterige puisten op gezicht en rug kunnen vormen. Acne begint ongeveer bij het intreden van de pubertijd. Mannen/jongens hebben, als ze acne hebben, dit vaak veel heftiger dan vrouwen/meisjes. De overmatige talgproductie wordt bij hen gestimuleerd door de mannelijke hormonen.

Meisjes kunnen al rond hun achtste jaar last van puistjes krijgen; jongens meestal pas rond hun veertiende. Hormonen en erfelijke aanleg kunnen een rol spelen. Puistjes zijn meestal het ergst tussen je zestiende en negentiende jaar. Maar dit geldt niet voor iedereen; sommige mensen kunnen tot na hun dertigste nog last hebben van “jeugdpuistjes”’.

Acne is ongevaarlijk maar vooral ontsierend. Voor iemand met acne kan dit een grote psychische belasting betekenen.

Veel mensen hebben de neiging de pukkeltjes zelf te verwijderen. Dit leidt vaak tot beschadiging van de huid, met kleine littekens tot gevolg.
Start in een zo vroeg mogelijk stadium een goede behandeling, des der kleiner is de kans op littekens.
Gouden bergen kan ik u niet beloven. Acné volledig wegnemen kan ik ook niet. Niemand en geen enkel apparaat kan dit. Wel kan ik, samen met jou, werken aan een betere huidconditie, waardoor de acne wordt geminimaliseerd.
Een goede behandeling in mijn praktijk is de eerste stap naar een beter huidgevoel en een rustigere huid. Door het zelf thuis ondersteunen van de behandelingen, door het gebruik van de juiste producten, zult u uw huid zien opknappen.

De precieze oorzaak van acne is helaas nog niet bekend. Wel is bekend dat acne ontstaat door een combinatie van factoren. Een aantal hiervan zijn:

 • Een verhoogde talgproductie.
 • Een stoornis in het verhooningsproces (verschilfering).
 • Hormonale veranderingen.
 • Bacteriën die van nature in het haarzakje en in talgkliertjes aanwezig zijn.
 • De mate waarin deze factoren aanwezig zijn, bepaalt of iemand last krijg van acne.

Een onevenwichtige voeding en roken kunnen bijdragen aan acne.

De behandeling van acne bestuit uit:

 • Het dun houden van de hoornlaag.
 • Het verwijderen van comedomen (mee-eters).
 • Het verwijderen van puistjes.
 • Het herstellen van de zuurgraad van de huid.
 • Het desinfecteren en kalmeren van de huid.
 • Advies over producten en goed thuisgebruik.

Wat kun jij zelf doen?

 • Regelmatig behandelingen ondergaan.
 • Goede producten thuis gebruik (op advies).
 • Niet krabben en niet zelf uitknijpen van puistjes.
 • Een gezonde levenstijl (voldoende slaap, beweging, frisse lucht).
 • Iedere dag schone bovenkleding, washand, kussensloop en nachtkleding.

De Acne behandelingen bij Mooi & Zuiver zijn declarabel bij jouw zorgverzekeraar. Check hiervoor jouw verzekeringspolis en de hoogte van de vergoedingen. Je betaalt bij Mooi & Zuiver de behandeling en ontvangt hiervoor een nota. Deze nota kun je indienen bij de zorgverzekeraar.

Schoonheidsspecialiste Zeewolde, Schoonheidssalon Zeewolde, Duo Behandelingen Zeewolde, Huidspecialiste Zeewolde, Acnebehandelingen Zeewolde, Gezichtsbehandelingen Zeewolde, Huidverjonging Zeewolde, Anti-aging Zeewolde, Microdermabrasie Zeewolde, Daantje Jonker Zeewolde, Diana Jonker Zeewolde, Massage Zeewolde, Dr. Baumann bestellen Zeewolde, Natuurlijke Huidverzorging Zeewolde, Biologische cosmetica, elektro coagulatie Zeewolde, verwijderen van wratjes oneffenheden zeewolde.