Elektro-coagulatie

Zorg goed voor jezelf. Geniet en geef je over aan dat wat jouw huid, lijf en geest nodig heeft.

Elektrocoagulatie is een handeling waarbij met elektrische stroom de huid wordt weggebrand of vaten worden dichtgeschroeid. Hierdoor kunnen fibromen, bloedblaasjes, huidoffenheden of verwijde bloedvaatjes worden verwijderd. Na de behandeling zal, door de warmteontwikkelingde huid wat rood worden en kan iets opzwellen, dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar.

Al snel na de behandeling worden korstjes zichtbaar. Het lichaam voert deze korstjes vanzelf weer af. Het advies is hiervan af te blijven en de huid droog te huiden gedurende 24 uur (geen water, geen cremes).

Rode vaatjes op de wangen of rond de neus, oneffenheden, zijn bijna altijd goedaardig huidaandoeningen die door de meeste mensen als ontsierend worden ervaren. In veel gevallen, kunnen wij dit behandelen met electro-coagulatie, via hoogfrequente elektrische stroom die zich ontlaadt in de punt van een speciale naald waar een warmte-ontwikkeling plaats vindt.

Fibromen

Fibromen (ook wel steelwratjes genoemd) komen vaak voor in de hals, het gezicht, onder de oksel of rond de borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er na enkele dagen vanzelf weer afvalt.

Bloedblaasjes

Bloedblaasjes (Angioma Senilia) vallen onder de categorie goedaardige huidtumoren. Het zijn kleine kersrode bultjes, meestal rond en bolvormig. Het is niet bekend hoe ze ontstaan. Via Elektro-coagulatie zijn deze bloedblaasjes goed te verwijderen.

Verwijde bloedvaatjes (bij oa couperose)

Deze chronisch verwijde bloedvaatjes komen voornamelijk voor op de wangen. Couperose treedt meestal op bij de ouder wordende huid, de vaatwanden worden zwakker doordat de elasticiteit afneemt, vaten raken gevuld met bloed wat slecht circuleert en daardoor langer op een plek blijft met gevolg, huid voelt droog en gevoelig en de huidconditie neemt af. Met een fijn naaldje worden de de bloedvaatjes dichtgebrand.

Spider naevus

Dit is een bloedvaatje wat zich verwijdt vanuit het midden met kleine uitlopertjes naar buiten, ook wel spinnetje genoemd, rond de ogen of op de wangen, vaak op vochtarme plekken in de huid, erg storend om te zien en eenvoudig te verwijderen.